WANDEL/FIETS

 • Fietsverhuur te Temse

  ARCK ligt dichtbij fietsroute 76. Op www.fietsnet.be kan je vooraf een route plannen. Voor het huren van fietsen werken we samen met debikestore.com in Temse.
  Reservatie van de fietsen kan online of telefonisch op 03 771 95 46.

  Vespaverhuur te Beveren

  Halve dag voor 50€ en een hele dag voor 80€. Reservatie en meer details via de website.
  Gentseweg 365 - 9120 Beveren
  www.vespawaasland.be

 • Fiets langs de Durme of de Schelde

  Baan je een weg tussen groene oevers, slikken en schorren langs de pittoreske Stille Watersdorpen.  Neem de veerboot, ontmoet de veerman, geniet van het uitzicht en eet paling in één van de vele eethuizen aan het water. ARCK is gelegen aan fietsknooppunt 76.  Plan je fietsroute alvast online www.fietsnet.be of maak gebruik van onze fietskaarten.

 • Gaan winkelen met de fiets - 25km

  Vanaf Kruibeke kan je de veerboot nemen richting Antwerpen stad. Reservatie vooraf is niet nodig. Opstappen in Kruibeke doe je aan de aanlegsteiger van de veerboot (Scheldelei). Check zeker www.dewaterbus.be voor een volledig overzicht van de meest actuele vertrektijden.

 • Roomakker wandelroute - 9km

  Deze wandelroute laat je kennismaken met de samenvloeiing van de Durme en de Schelde, het zeldzame zoetwatergetijdengebied Tielrodebroek met slikken en schorren om je vervolgens via oude kerkwegels naar het provinciaal domein De Roomacker te brengen. Deze oude kleiputten zijn nu een mooi natuurgebied van 12 hectare. De wandeling gaat over verharde en onverharde paden. 

 • Stroperswandeling te Stekene - 12,7km

  Het Stropersbos is een niet te missen natuurparel met zijn statige dreven, waardevolle elzenbroekbossen, open plekken met heide en zijn grote grazers! Samen met de aanpalende groengebieden vormt het Stropersbos één van de grootste bos- en natuurcomplexen in Oost-Vlaanderen

 • Fort Steendorp

  Het Fort van Steendorp, gebouwd van 1883 tot 1892 en bijna helemaal uit baksteen opgetrokken, is het grootste fort van de Antwerpse fortengordel.  Het ligt ongeveer 600 m ten noorden van de Schelde op de zuidelijke flank van de Wase cuesta en is bereikbaar via de Kapelstraat en ook via de Scouselestraat.  Het fort is beschermd als monument, de omgeving ten westen en ten zuiden is beschermd als landschap.  De bakstenen gewelven vormen een zeer belangrijke overwinteringsplaats voor vleermuizen. 

  Kapelstraat - 9140 Steendorp (Temse)

  www.fortengordels.be/forten/fort-van-steendorp

 • Art deco wandeling te Sint-Niklaas - 5,3km

  Geniet van een inspirerende wandeling doorheen Sint-Niklaas langs de architectuurparels die de 17de eeuw ons heeft nagelaten. Sint-Niklaas is toonaangevend wat deze opmerkelijke bouwstijl betreft.  En omdat Sint-Niklaas zoveel meer is dan de grootste markt, loont het erg de moeite om deze route te volgen en de stad écht te leren kennen. 

design by DIFT website by Glue Webdesign