eet/drink

Especially for you places we love.

 • Restaurant Wilford T te Temse

  Tafelen tussen kunst pur sang. Vanaf 1 juni 2016 is het Waasland een culinair adresje rijker. Chef Tom Vermeiren, die eerder al zijn strepen verdiende bij Clandestino en Likoké, en zijn vrouw Delphine verwelkomen jullie heel graag in hun gastronomisch restaurant aan de Wilfordkaai. 

  "Van jongs af aan was het mijn droom om ooit een eigen restaurant te starten. Door de samenwerking met Kunstplatform Wilford X wordt de combinatie 'kunst' en 'gastronomie', echt een uniek concept. Dat we nu onze droom mogen waarmaken in dit schitterende pand, maakt het plaatje compleet."

  Wilfordkaai 10 - 9140 Temse

  www.restaurant-wilfordt.be

 • Café ’t Veer

  Voor een lekkere lunch gaan Nele en Bas al jaren langs bij Krie van Café ’t Veer. Het mooie terras zit daar zeker voor iets tussen, net zoals de heerlijke Omelet ’t Veer.

  Sint-Jozefstraat 35 – 9140 Tielrode

  www.tveer-tielrode.be

 • Eetcafé De Brabander

  Bierliefhebbers halen in deze oude brouwerij ongetwijfeld hun hart op. De kaart is er erg uitgebreid. Naast de vele bieren, kan je er ook terecht voor een lekkere lunch of een eenvoudig diner.

  Sint-Jozefstraat 2C – 9140 Tielrode

  www.eetcafe-debrabander.be

 • Wijnbar De Correctie

  Een wijnbar met een fijne sfeer in een historisch pand. Je komt hier voor een lekker glaasje wijn en de kleine honger. Met wat geluk kan je hier ook een optreden meepikken.

  Cauwerburg 115 – 9140 Temse

  www.decorrectie.be

 • De Groenendijk te Bornem

  Verwennerij met heerlijk vlees-, vis-, en palinggerechten.
  Tijdens het wildseizoene serveren zij hun gekende authentieke wildgerechten.

  In 2008 namen zoon Jef 'junior' en dochter An - als vierde generatie - de zaak over.
  Het authentieke, gezellige interieur van weleer werd behouden. De gekende scheve plankenvloer van toen, ligt nog altijd scheef.

  Nattenhaasdonkstraat 20 - 2880 Bornem - Hingene

  www.degroenendijk.be 

 • L'etranger te Buitenland

  L'etranger is een brasserie "pur sang". In een gezellige, warme omgeving, eet je er de smakelijkste gerechten. Kom en ervaar zelf in een ontspannen sfeer het mooi uitgebalanceerde menu, de verrassende suggesties en de selectie van aangename wijnen.

  Brasserie L'etranger is gelegen in het hart van het rustige Buitenland, een klein gehucht van Bornem. De rijke historiek van de de maandvlechterij en de sprookjesachtige architectuur van huizen uit de wereldtentoonstelling van 1894 spreken tot ieders verbeelding.

  Buitenland 45 - 2880 Bornem

  www.letranger.be

 • Cremerie Francois te Sint-Niklaas

  It's fingerlickin' good! 
  In onze ijsbar kan je al onze vers bereide ijsjes komen proeven, maar ook veel meer dan dat. Niet iedereen is even verzot op zijdezacht melkijs en net daarom hebben we op onze kaart ook andere zalige zoetigheden staan zoals sorbetijs, pannenkoeken (tot eind maart), verse milkshakes, en vele andere lekkernijen.

  Ankerstraat 34 - 9100 Sint-Niklaas

  www.cremerie-francois.com

 • Soep & Zoet te Sint-Niklaas

  Wie tijdens een bezoek aan centrum Sint-Niklaas honger heeft gekregen kan terecht bij soep & zoet in de Stationsstraat. Er staan enkel versgemaakte eigen bereidingen op het menu – van tomatensoep met balletjes over een stevige maaltijdsoep zoals noedelsoep tot lekker ouderwetse erwtensoep met rookworst. Ook zoetekauwen zijn er welkom. Op de toonbank lonkt een gevarieerde keuze van ambachtelijk bereide koekjes, romige muffins en in huis gemaakte taarten.

  Stationstraat 16 - 9100 Sint-Niklaas

  www.soepenzoet.be

 • King George Cafe te Sint-Niklaas

  Bij King George Café kan je van ‘s ochtends tot ‘s avonds voor koffie, lunch, taart of apéro. De ‘Kitchen Queens’ zorgen in hun open keuken voor barista La Marzocco koffies, specialty teas van Crusio of versgeperste juices. De lunch is kraakvers en homemade met verse salades à la Ottolenghi, biologische soepen met een twist en gourmet broodjes die kraken van plezier. In de namiddag kan je smullen van gebak van Julie’s House. Er is een zongericht tropisch terras met 50 zitplaatsen. Meeting, koffie met vriendin, lunch met de kids of apéro met je lief? Ze verwachten je!

  Driekoningenstraat 48 - 9100 Sint-Niklaas.

  www.cafe.kinggeorge.land

 • Strafbar te Sint-Niklaas

  De bekende Sint-Niklase horeca-ondernemer Olivier 'Olly' De Westelinck is met 'Strafbar' aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Het horecapand op het Regentieplein, waar tot voor kort 'Barfly' was gevestigd, richtte hij volledig opnieuw in, samen met het lokale, creatieve interieur- en meubelbedrijf Piraat. Het resultaat is verrassend, warm en stijlvol.  Met Strafbar mikt hij nu vooral op cocktails.

  Regentieplein 44 - 9100 Sint-Niklaas

  www.strafbar.be

 • Restaurant 't Korennaer te Sint-Niklaas/Nieuwkerken

  Chefkok Edwin Van Goethem heeft zijn eigen stijl ontwikkeld. Hij weet altijd een ‘personal touch’ aan elk gerecht te geven, of het nu Frans, Italiaans, Spaans of Japans is. In zijn laatste culinaire creaties proef je nogal wat Japanse invloeden. Die verweeft hij subtiel in zeer persoonlijke gerechtjes. Miso, sesam, dashi, wasabi en yuzu brengen daarin een meerwaarde.

  Primordiaal in Edwins keuken blijft de onverbiddelijke keuze voor eersteklas basisproducten. Niet te vergeten alles wat uit zijn eigen dorp komt. 
  Het is duidelijk dat Edwins inspanningen vruchten afwerpen. Voor het derde jaar op rij verdiende zijn gastronomisch restaurant namelijk een mooie 16/20 in de toonaangevende gids van Gault&Millau.

  Nieuwkerkenstraat 4 - 9100 Sint-Niklaas

  www.korennaer.be

 • Restaurant Alex te Waasmunster

  Kok Alex De Witte kookt met passie in een kosmopolitisch restaurant midden in de bossen van Waasmunster.  Er is een lunchformule en avondformule en een exquise wijnkaart. De kaart is Belgisch/Italiaans geïnspireerd met een moderne twist.

  Fortenstraat 62 - 9250 Waasmunster

  www.alexrestaurant.be

 • Bar Copine te Lokeren

  Bar Copine is een conceptbar met de nadruk op koffie en thee, maar ook voor een brunch, lunch of after-work aperitief kan je er terecht. Écht eten en pure keuken staan centraal (denk: eerlijk, biologisch, artisanaal), dat weerspiegelt zich in de open keuken waar alles voor iedereen zichtbaar is. Bar Copine is het paradepaardje van de vrouw des huizes Kim. Haar verslaving voor koffie en liefde voor Scandinavisch interieur komen hier helemaal tot zijn recht. Last but not least vind je hier ook tal van leuke interieuraccessoires.

  Durmelaan 24 - 9160 Lokeren

  www.barcopine.be

 • Restaurant RAAM te Lokeren

  RAAM is kort gezegd een all day long foodbar met groenten in de hoofdrol. Op elk moment van de dag kan je er terecht voor verse, seizoensgebonden en originele gerechten. Intense smaken en kleuren staan centraal. Chef Tom (die het bekende Gentse Cafe Parti op de kaart zette) roert in de wereldse kookpotten en reisfanaat Vic is gastheer van dienst. Didier Engels (jawel, van Engels Ramen, het Lokerse bedrijf in wiens voortuin RAAM zich gevestigd heeft) kijkt op de achtergrond toe. Geen tijd om uitgebreid te tafelen? Kies voor de take-away formule.

  Gentse Steenweg 136 - 9160 Lokeren

  www.raamfood.be

 • Hofke van Bazel te Bazel

  Authentieke gastvrijheid, zuiderse gezelligheid en uitmuntende gastronomie.
  Laat al uw zintuigen snoepen en genieten van charmante luxe, romantische intimiteit en culinaire passie.

  Kris De Roy, architect van zijn 'Cuisine de Coeur',
  kookt met passie in naam van de pure smaak.

  Beste Benelux groenterestaurant van 2017.

  Kon. Astridplein 11 - 9150 Bazel

  www.hofkevanbazel.be

design by DIFT website by Glue Webdesign