wandel/fiets

 • Fiets langs de Durme of de Schelde

  Baan je een weg tussen groene oevers, slikken en schorren langs de pittoreske Stille Watersdorpen.  Neem de veerboot, ontmoet de veerman, geniet van het uitzicht en eet paling in één van de vele eethuizen aan het water. ARCK is gelegen aan fietsknooppunt 76.  Plan je fietsroute alvast online www.fietsnet.be of maak gebruik van onze fietskaarten.

 • Roomakker wandelroute - 9km

  Deze wandelroute laat je kennismaken met de samenvloeiing van de Durme en de Schelde, het zeldzame zoetwatergetijdengebied Tielrodebroek met slikken en schorren om je vervolgens via oude kerkwegels naar het provinciaal domein De Roomacker te brengen. Deze oude kleiputten zijn nu een mooi natuurgebied van 12 hectare. De wandeling gaat over verharde en onverharde paden. 

 • Art deco wandeling te Sint-Niklaas - 5,3 km

  Geniet van een inspirerende wandeling doorheen Sint-Niklaas langs de architectuurparels die de 17de eeuw ons heeft nagelaten. Sint-Niklaas is toonaangevend wat deze opmerkelijke bouwstijl betreft.  En omdat Sint-Niklaas zoveel meer is dan de grootste markt, loont het erg de moeite om deze route te volgen en de stad écht te leren kennen. We zijn dan ook fier dat het MAN Architecten kantoorgebouw deel uitmaakt van deze wandeling!

 • Fort Steendorp

  Het Fort van Steendorp, gebouwd van 1883 tot 1892 en bijna helemaal uit baksteen opgetrokken, is het grootste fort van de Antwerpse fortengordel.  Het ligt ongeveer 600 m ten noorden van de Schelde op de zuidelijke flank van de Wase cuesta en is bereikbaar via de Kapelstraat en ook via de Scouselestraat.  Het fort is beschermd als monument, de omgeving ten westen en ten zuiden is beschermd als landschap.  De bakstenen gewelven vormen een zeer belangrijke overwinteringsplaats voor vleermuizen. 

  Kapelstraat - 9140 Steendorp (Temse)

  www.fortengordels.be/forten/fort-van-steendorp

 • Stroperswandeling te Stekene - 12,7 km

  Het Stropersbos is een niet te missen natuurparel met zijn statige dreven, waardevolle elzenbroekbossen, open plekken met heide en zijn grote grazers! Samen met de aanpalende groengebieden vormt het Stropersbos één van de grootste bos- en natuurcomplexen in Oost-Vlaanderen

 • 'Met Man en Macht' fietsroute - 65 km

  Dit is een fietsknooppuntenroute geinspireerd op de opnameplaatsen van de VIER-serie van Woestijnvis : Met Man en Macht. Het merendeel van de opnamen van met Man en Macht gebeurde in het oud-gemeentehuis en het café Bij Rita te Temse, maar ook in Hamme aan de Durme, Nieuwkerken-Waas, Rupelmonde.  Geniet tijdens de fietsroute van het decor en vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan het oud-gemeentehuis om af te sluiten met een pintje Bij Rita.

design by DIFT website by Glue Webdesign