To Do

Wandel/fiets
Eet/drink
Ontspanning
Winkelen
Ontdek het Waasland per Vespa

Ontdek het Waasland per Vespa

Ontdek het met uitsterven bedreigde Doel per Vespa.  Een verlaten dorpskern, waar je zeker halt moet houden in cafe "de Molen" voor een hapje en een drankje.  Daarna cruise je verder langs langgerekte vlakten die je helemaal tot rust laten komen. Na het doorkruisen van Kieldrecht, Meerdonk, Verrebroek, Sint-Gillis en Vrasene kom je opnieuw in de Beverse polders dit keer langs de andere kant bekeken, om dan je eindbestemming te bereiken. Deze prachtige route omvat 82 ongelooflijke kilometers. Zeker de moeite waard. Ontdek deze of één van de andere routes die Vespa Waasland te bieden heeft.  Hun formules en tarieven ontdek je hier.

Fiets langs de Durme of de Schelde

Fiets langs de Durme of de Schelde

Baan je een weg tussen groene oevers, slikken en schorren langs de pittoreske Stille Watersdorpen. Neem de veerboot, ontmoet de veerman, geniet van het uitzicht en eet paling in één van de vele eethuizen aan het water. ARCK bb. is gelegen aan fietsknooppunt 76. Plan je fietsroute alvast online of maak gebruik van onze fietskaarten.

Met de waterbus naar 't stad

Met de waterbus naar 't stad

Fietsen langs de Schelde is sowieso al een plezier. Met de stroom aan je zijde trapt alles net iets vlotter. Maar deze route (25km) heeft veel meer voor je in petto: natuur, cultuur en uitstekende cafeetjes – om maar een paar dingen te noemen. Aangekomen aan de Scheldelei in Kruibeke hop je De Waterbus op die je vlotjes richting ’t Stad vaart, tot aan het ponton op het Steenplein. Een retourtje Antwerpen, een lange rit die je heel wat lekkers biedt. 

Reservatie van de waterbus vooraf is niet nodig maar check zeker even de website voor een volledig overzicht van de meest actuele vertrektijden.

Ontdek Steendorp en z'n Fort

Ontdek Steendorp en z'n Fort

Steendorp dankt niet alleen zijn ontstaan maar ook zijn naam aan de vele steenbakkerijen in de buurt. De voormalige kleiputten en het poldergebied Schouselbroek serveren je een unieke brok natuur, afgetopt met een dosis mystiek in het Fort met zijn uitzonderlijke vleermuizenkolonie.  13,3 km pure magie.  Lees alles over de route hier.

Een architectuur-tje tijd

Een architectuur-tje tijd

Geniet van een inspirerende Art Deco wandeling doorheen Sint-Niklaas langs de architectuurparels die de 17de eeuw ons heeft nagelaten. De stad is toonaangevend wat deze opmerkelijke bouwstijl betreft. En omdat Sint-Niklaas zoveel meer is dan de grootste markt, loont het erg de moeite om deze route te volgen en de stad écht te leren kennen.  De stad Sint-Niklaas biedt immers twee unieke wandelingen aan. Ze leiden je langs de mooiste voorbeelden van deze kunststroming uit het interbellum. Je wandelt op eigen houtje of je gaat op pad met een gids. Want die weet dingen die jij niet weet. Nog niet, tenminste!  Dus ... plan je wandeling hier.  En ga op pad.

Met de laarzen aan het stropersbos in

Met de laarzen aan het stropersbos in

Het Stropersbos, een van de grote Wase kleppers, is goed voor bijna 500 hectare indrukwekkende fauna en flora, aangevlijd tegen de Nederlandse grens. Grote grazers zorgen ervoor dat de heide hier duurzaam kan groeien. Dwars door het gebied loopt de Bedmarlinie, tijdens de Spaanse Successieoorlog een belangrijke verdedigingswal tegen onze noorderburen.  Ontdek de stroperbos wandelroute hier.

Restaurant Wilford T te Temse

Restaurant Wilford T te Temse

Tafelen tussen kunst pur sang. Vanaf 1 juni 2016 is het Waasland een culinair adresje rijker. Jong keukengeweld, Tom Vermeiren, die eerder al zijn strepen verdiende bij Clandestino en Likoké, verwelkomt jullie heel graag in zijn gastronomisch restaurant aan de Wilfordkaai. 

"Van jongs af aan was het mijn droom om ooit een eigen restaurant te starten. Door de samenwerking met Kunstplatform Wilford X wordt de combinatie kunst en gastronomie, echt een uniek concept. Dat we nu onze droom mogen waarmaken in dit schitterende pand, maakt het plaatje compleet." 

Hier gaat het om beleven, verrassen en vooral … genieten!
Gault&Millau - 14/20
Proud member of Flanders kitchen rebels, Young mastercooks of Belgium & Jong Keukengeweld.

Kwartiertje fietsen langsheen de Scheldedijk of tien minuten met de wagen.
Restaurant Wilford T is gelegen op 4,1km van ARCK bb.

www.restaurant-wilfordt.be

Eetcafé De Brabander te Tielrode

Eetcafé De Brabander te Tielrode

Bierliefhebbers halen in deze oude brouwerij ongetwijfeld hun hart op. De kaart is er erg uitgebreid. 
Naast de vele bieren, tref je er een lekkere en uitgebreide keuken met vooral veel klassiekers op het menu.  No nonsense. 

Je tafelt er in een authentieke en zeer stemmige horecazaak.  Een gewelfde kelderverdieping met originele muurstenen, een lange praattoog, tussen verdieping met authentieke glazen brouwerijlaboratorium, lage zolderverdieping met houten gebinte, overal oude vloertegels, brouwerijsouvenirs, emailreclameborden en oude documenten over de brouwerij ...

Vijf minuten wandelen, met de neus richting de kerk.
Brasserie De Brabander is gelegen op 700m van ARCK bb.

www.eetcafe-debrabander.be

Bistro Tastu te Sombeke

Bistro Tastu te Sombeke

Samen tafelen dat is een eeuwenoud ritueel dat men met veel plezier doet. Maar zo komt ook de eeuwenoude discussie op tafel: wat neem jij? Daar wil ik ook wel eens van proeven!

Daar hebben ze bij Tastu een heerlijke oplossing voor: Foodsharing! Men wil jou op een leuke manier nieuwe smaken laten ontdekken en dit gaat het best door niet te weten wat je eet. Elke dag wordt een menu samengesteld dat past met de dag en het gevoel.

Share food, share memories!
 
Kwartiertje fietsen langs de Durmedijk of tien minuten met de wagen.
Bistro Tastu is gelegen op 3,8km van ARCK bb.

www.tastusombeke.be

Restaurant De Koolputten te Waasmunster

Restaurant De Koolputten te Waasmunster

Bij De Koolputten dompelt men je onder in een unieke atmosfeer. Je bevindt je op een historische site waar restaurant en expositieruimte naadloos in elkaar overlopen. En het fenomenale uitzicht op de Durme en de Mirabrug doorheen de metershoge ramen krijg je er zomaar bovenop.

Dat complete plaatje vind je ook terug op je bord. De chef geeft zijn creatieve draai aan het klassieke restaurantmenu en tovert buitengewone gerechten op tafel die steeds betaalbaar blijven. 

Kwartiertje fietsen langsheen de Durmedijk of tien minuten met de wagen.
Restaurant De Koolputten is gelegen op 3,4km van ARCK bb.

www.dekoolputten.be

Restaurant 't Korennaer ✰ te Nieuwkerken

Restaurant 't Korennaer ✰ te Nieuwkerken

Chefkok Edwin Van Goethem is een oud-leerling van de hotelschool in Koksijde. Hij heeft stage gelopen bij verschillende sterrenzaken in België en daarbuiten. Hij volgt nog regelmatig stages om op de hoogte te blijven van wat zich in de gastronomische wereld afspeelt.

De chef heeft zijn eigen stijl ontwikkeld. Hij weet altijd een ‘personal touch’ aan elk gerecht te geven, of het nu Frans, Italiaans, Spaans of Japans is. In zijn laatste culinaire creaties proef je nogal wat Japanse invloeden. Die verweeft hij subtiel in zeer persoonlijke gerechtjes. Miso, sesam, dashi, wasabi en yuzu brengen daarin een meerwaarde.

Primordiaal in Edwins keuken blijft de onverbiddelijke keuze voor eersteklas basisproducten. Niet te vergeten alles wat uit zijn eigen dorp komt. Of het nu gaat om bier, asperges, verse groenten, geitenmelk of rode vruchten. Ook voor dagverse vis kan hij rekenen op topleveranciers. Voor vlees werkt hij sinds enige tijd samen met topslager Hendrik Dierendonck.
En zelfs voor ingrediënten als olijfolie en kruiden doet Edwin beroep op de beste leveranciers!

Het is duidelijk dat Edwins inspanningen vruchten afwerpen. Voor het 7de jaar op rij verdiende zijn gastronomisch restaurant namelijk een mooie 16/20 in de toonaangevende gids van Gault&Millau. 
Ook in de wereldbekende Michelingids heeft 't Korennaer 1* vermelding en dat voor het tweede jaar.

Vijfentwintig minuten met de wagen doorheen het Waasland.
Restaurant 't Korennaer is gelegen op 13,7km van ARCK bb.

www.korennaer.be

Restaurant Bar Coupé te Temse

Restaurant Bar Coupé te Temse

Maarten Mertens kookt met liefde voor het product, met oog voor detail, verfijnd en toch ongedwongen.

Na zijn opleiding Hotelschool in Coloma Mechelen en Hotelmanagement in Erasmus Hogeschool te Brussel deed hij heel wat werkervaring op bij heel wat grote namen zoals o.a.: Maison Bru (Frankrijk), 't Ebdiep (Sint-Amands), F&B Supervisor Hilton Antwerpen, Rascasse.

Sinds enkele jaren werkt hij als freelancer voor onder meer: 't Zilte, Belgocatering, Sergio Herman, Boxys, De Warande en The Glorious.

Maarten is een jonge en creatieve chef met oog voor detail. 

Bar Coupé is een bar/restaurant in het oud historisch gebouw Temsica aan de oever van de Schelde. Daar ga je langs voor de gezelligheid, het lekkere eten of een drankje aan de authentieke toog. Het mooie uitzicht over de Schelde is de kers op de taart. 

Kwartiertje fietsen langsheen de Scheldedijk of tien minuten met de wagen.
Restaurant Bar Coupé is gelegen op 4,6km van ARCK bb.

www.service-coupe.com/bar-coupe

Ristorante Bellavista te Temse

Ristorante Bellavista te Temse

Bellavista. Jong, licht en luchtig.

De vaste kaart voert je mee naar het lekkerste van Italië. Verleidt met verrassende specialiteiten. En dan is er ook nog dat betoverende zicht op de Schelde.
Drie goede redenen om tijd vrij te maken voor een lunch (€ 26,50 – 3 gangen) of een diner in Ristorante Bellavista. Samen met de kinderen – een Italiaan zou geen Italiaan zijn als hij niet voorziet in lekkers op hun maat – geniet je uitgebreid van wat het zuiden culinair zoal te bieden heeft.
Ga er dus maar eens goed voor zitten en ruizemuis eerst door de welvoorziene kaart. Zet alle zorgen opzij. Laat alvast een kloeke fles wijn brengen. Klink op het mooie, smakelijke leven. Want uiteten is in de eerste plaats een plezier voor de mensen, en dat weten ze hier prima in te vullen.

Kwartiertje fietsen langsheen de Scheldedijk of tien minuten met de wagen.
Ristorante Bellavista is gelegen op 4,1km van ARCK bb.

www.ristorantebellavista.be

Crèmerie Francois te Sint-Niklaas

Crèmerie Francois te Sint-Niklaas

Bijzonder ijs met respect voor traditie en smaak

Bij Crèmerie François waarderen we de tradities van onze ambacht. We zijn een van de oudste ijssalons in België en genieten al sinds 1928 een onberispelijke reputatie en zijn ook een van de enige ijsbereiders die zelf nog rauwe melk pasteuriseren in eigen huis.
Waarom het ambachtelijk ijs van Crèmerie François zo lekker is?
Wij kiezen resoluut voor 100% natuurlijke ingrediënten. Die zitten boordevol smaak en ze zijn bovendien gezond. Additieven, surrogaten en smaakversterkers hebben we gewoonweg niet nodig. Ons ambachtelijk ijs wordt bovendien met veel liefde, veel geduld en strikt volgens het oorspronkelijke recept van meneer François uit 1928 gedraaid. En dat proef je!

Van een heerlijk ijsje geniet je na een half uurtje fietsen of twintig minuten met de wagen.
Crèmerie François is gelegen op 12km van ARCK bb.

www.cremerie-francois.com

Lunchbar Soep&Zoet te Sint-Niklaas

Lunchbar Soep&Zoet te Sint-Niklaas

Je bent wat je eet ...

Soep&Zoet maakt de tongen los. Zin in zalig gezond of zondig zoet? Een gezellig kletsmoment in een ongedwongen sfeer? Spring gerust binnen. Elke dag serveren wij verse soepen, ambachtelijke boterhammen, rijkelijk belegde bagels, frisse slaatjes en huisgemaakte taart. Onze kaart biedt een gevarieerd aanbod van eerlijke smaken en ingrediënten, met veel aandacht voor het seizoen en de eigen streek.

Halfuurtje fietsen naar het stadscentrum van Sint-Niklaas of twintig minuten met de wagen.
Lunchbar Soep&Zoet is gelegen op 10km van ARCK bb.

www.soepenzoet.be

Cocktailbar Strafbar te Sint-Niklaas

Cocktailbar Strafbar te Sint-Niklaas

De bekende Sint-Niklase horeca-ondernemer Olivier 'Olly' De Westelinck is met 'Strafbar' aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Het horecapand op het Regentieplein, waar tot voor kort 'Barfly' was gevestigd, richtte hij volledig opnieuw in, samen met het lokale, creatieve interieur- en meubelbedrijf Piraat. Het resultaat is verrassend, warm en stijlvol. Met Strafbar mikt hij nu vooral op cocktails. 

Halfuurtje fietsen naar het stadscentrum van Sint-Niklaas of twintig minuten met de wagen.
Cocktailbar Strafbar is gelegen op 11,8km van ARCK bb.

www.strafbar.be

HiDDen Lifestyle te Tielrode

HiDDen Lifestyle te Tielrode

Op amper 5 minuten wandelen van ARCK bb. vind je HiDDen.  
Beauty, care, health, store and things.  
HiDDen Lifestyle is een uniek verhaal voor iedereen. De plek om de dagelijkse drukte te ontvluchten.  Lara en Frederic vinden het leuk mensen samen te brengen, te verwennen en goed te doen voelen.

HiDDen streeft naar een goede en gezonde levensstijl. Een fijne plek om te ontspannen, te blijven hangen of gewoon even langs te komen. HiDDen is een beleving voor jezelf en één die je kan delen met vrienden ver weg van de drukte. Stap voor stap dichterbij wat tijd voor jezelf en voor elkaar. You are here now, relax.

Verwen je huid, je geest en je zintuigen met de weldaden van een professionele verzorging in het “Hidden-schoonheidsinstituut”. Met respect voor de complexe natuur van je huid, bepalen we in samenspraak een behandeling op maat. 
Beauty for two, relax for two.  Een duomassage boek je via hun website.

https://hiddenlifestyle.be

Atelier lachaertdhanis te Tielrode

Atelier lachaertdhanis te Tielrode

Both halves of the Belgian artist duo, Sofie Lachaert and Luc DHanis,  graduated at the Royal Academy of Fine Arts and Higher Institute for Fine Arts Antwerp. Out of their years of artistic collaboration they created a symbiotic language that seamlessly interweaves conceptual, applied and visual arts, philosophy and craftsmanship.

The scope of the artists’ work goes well beyond the conventional: they prefer to create an idiosyncratic habitat above artificially pushing themselves between the well-defined boundaries of the different genres of arts and crafts. Their pieces have hidden levels of meaning and interpretation, resulting in layered metaphors that take on autonomous lives. Like in a film set, multiple carefully crafted realities persuade the audience to take a step inside, to look closer. Consistent with the desire to define their own habitat the duo also creates scenographies for their own works, as well as contextual environments for theatrical productions and museum presentations around the world. 

www.atelierlachaertdhanis.com

Verbeke Foundation te Kemzeke

Verbeke Foundation te Kemzeke

De deur van de Verbeke Foundation binnenwandelen is als door een konijnenpijp sjezen en in een totaal andere wereld belanden. Alice in Verbeke Land!

Conventies en regels? Weg ermee. Welkom in het land van onbegrensde creativiteit. Geef je ogen de kost. Keer je brein binnenstebuiten. Absorbeer unieke kunstwerken als een spons en voel die buitenwereld stilletjes vervagen. Hier zijn geen beperkingen, tenzij die van jezelf.

De Verbeke Foundation – handig gelegen langs de A11 in Kemzeke – bundelt kunstwerken die je zintuigen op scherp zetten. Van o-zo-schoon tot een mindf*ck-van-jewelste. Je strompelt en ontdekt en verbaast jezelf over de wonderen van de menselijke geest. Nieuwere, verrassende kunstenaars schurken hier aan tegen gerenommeerde artiesten die je perceptie van de realiteit vrolijk op z’n kop zetten. Klinkt goed? Sleur jezelf dan gerust door de konijnenpijp, Alice, en kom langs.

www.verbekefoundation.com

Thermen Katara te Belsele

Thermen Katara te Belsele

Met niet minder dan 10.000 m² saunaplezier is er voor ieder wat wils en ruimte voor jezelf. Maak een heuse reis door de wereld van sauna & wellness: het romeins voetenbad, de oosterse relaxatieruimte, de arabische & panoramasauna, de marokkaanse scrub- & verzorgingsruimte, het turkse stoombad, de finse opgietsauna, de japanse sauna en de infraroodsauna. Droom weg in onze bijzonder veelzijdige wellnessperiferie van jacuzzi's, neveldouches en veel meer. In een van de grootste saunatuinen van het land vind je meer dan voldoende ligstoelen aan en rond het verwarmde zwembad met bubbelbanken, waterval en waterstraat. 

www.katara.be

Concertzaal De Casino te Sint-Niklaas

Concertzaal De Casino te Sint-Niklaas

De Casino wil alle segmenten van haar breed publiek een gedifferentieerd, kwalitatief en hedendaags muzikaal programma aanbieden. Onder de noemer kwalitatief horen de termen dynamisch, duurzaam, waardevol en vernieuwend thuis. De Casino kiest resoluut voor een interculturele affiche en een concertaanbod zonder verstikkende grenzen aan de muzikaliteit. 

De Casino Café werd in 2020 grondig gerenoveerd tot een moderne club. De volledige benedenverdieping (met ook passage en terras) en de concertzaal boven werden daarbij geconcipieerd als één geïntegreerd geheel en de realisatie van een extra clubpodium stond bij de renovatie centraal.

De inrichting geschiedde door een uniek Waas artistiek collectief: Atelier Piraat (Pieter Van Snick en Raf Vaerewyck), Createlier (Patrick Hemelaer) en kunstenaars Klaas Borms en Pat Riské, in samenwerking met architect Luc Vydt (Architectenstudio), G Build (Lokeren) en DC-vormgever Anton Marin (Power & Glory). Het betreft een moderne inrichting met seventies-feel, Americana-elementen en Las Vegas-grandeur.

De keuken van De Casino Café is open van 18u tot middernacht. Je kan niet reserveren op voorhand.   Alle borden, schotels en bestek, rietjes in De Casino Café bestaan uit natuurlijke grondstoffen en biologisch afbreekbare materialen, zoals suikerrietpulp, avocadopitten, maiszetmeel en suikerbiet.

www.decasino.be

Bioscoop Siniscoop te Sint-Niklaas

Bioscoop Siniscoop te Sint-Niklaas

Op een boogscheut van de markt van Sint-Niklaas, vlak naast het station, bevindt zich Siniscoop. Het gebouw beslaat een totale oppervlakte van 19.500 m2 en omvat een bioscoop met 8 zalen, een winkelgalerij, horecazaken en diverse ontspanningsfaciliteiten waardoor de bezoeker een ruim en gevarieerd aanbod heeft aan ontspanning, zowel 's avonds als overdag. 

www.siniscoop.be

Kunstplatform WARP te Sint-Niklaas

Kunstplatform WARP te Sint-Niklaas

WARP is een platform voor hedendaagse beeldende kunst. Het ontstond in 2006 en werkt vanuit Sint-Niklaas in de regio Waasland. Het letterwoord staat voor 'Wase Artistieke Projecten'. Als werkwoord verwijst ‘warpen’ ook naar de creatieve transformatie van een omgeving vanuit een punt.

WARP organiseert zijn activiteiten vanuit het huis Jan Buytaert. Via de nalatenschap van kunstenaar Jan Buytaert (1939- 2011) beheert WARP dit 19de-eeuws herenhuis met tuin (1000m²) en zijn kunstwerken, pal in het centrum van Sint-Niklaas. Het huis onderging grondige renovaties om er volwaardige tentoonstellingsruimtes met plaats voor lezingen en ondersteunende activiteiten van te maken. 

www.warp-art.be

Musea te Sint-Niklaas

Musea te Sint-Niklaas

Het SteM, ook wel het Stedelijk Museum Sint-Niklaas genoemd. Als je een duikje wilt nemen in de geschiedenis van de stad én het Waasland, kom je hier vast aan je trekken. 

Een voormalige textielfabriek in het stadscentrum werd omgebouwd tot een cultuurhistorisch museum. Je wandelt er langs de etalage van de geschiedenis van de stad Sint-Niklaas en de regio Land van Waas. De stem van de mens neemt je mee op een traject doorheen de tijd, van de prehistorie tot de 21ste eeuw. In drie verhaallijnen tonen wij met honderden voorwerpen, documenten, beeld en geluid de evolutie van Sint-Niklaas en het Waasland. 

Ook de Salons mag je zeker niet skippen. Daar hangen authentieke schilderen van Rubens, meneer. En een tableau van Ensor, mevrouw. Een mens zou voor minder een Salontje doen. 

En dan is er nog een klepper: cartograaf Mercator. De man die ons een beter beeld van de wereld gaf. Dit genie werd hier geboren – ’t is te zeggen: in Rupelmonde – en dat kan natuurlijk niet zomaar passeren. Hoewel hij al in de 16de eeuw zijn stempel drukte, is die nog goed bewaard gebleven. In het Mercatormuseum volg je zijn levensloop en ontdek je de geschiedenis van de cartografi.

https://www.museasintniklaas.be

HiDDen Lifestyle te Tielrode

HiDDen Lifestyle te Tielrode

Op amper 5 minuten wandelen van ARCK bb. vind je HiDDen.  
Beauty, care, health, store and things.  
HiDDen Lifestyle is een uniek verhaal voor iedereen. De plek om de dagelijkse drukte te ontvluchten.  Lara en Frederic vinden het leuk mensen samen te brengen, te verwennen en goed te doen voelen.

In de store vind je homegoods, beautygoods en hidden treasures.  Neem snel een kijkje.

https://hiddenlifestyle.be

Brouwerij VBDCK te Tielrode

Brouwerij VBDCK te Tielrode

There's something brewing in the state of Belgium. An original new beer. KEREL beer. A traditional new brewery. A place to be yourself. Born and reborn in the heartland of beer. Untouched by monks. 
 
http://www.vbdck.be

Juweliers Thierens Van Wauwe te Temse

Juweliers Thierens Van Wauwe te Temse

Bijna 100 jaar een volledige waaier aan ervaringen in diamant, parels, juwelen en horlogerie. Gediplomeerde goudsmeden en horlogemakers, juweelhersteller, ontwerpster en edelsteenkundige geven u graag professioneel advies.

Alles startte in 1925 bij Jozef Van Wauwe. Het vakmanschap van Jozef Van Wauwe als diamantslijper is in deze 4 generaties volledig uitgegroeid tot een juwelier die voor u prachtige juwelen uitzoekt en creëert. Met uiterste precisie uurwerken selecteert en met perfectionisme uw juweel en horloge herstelt.

En dat allemaal in onze eigenste Temse.

www.tvw.be

Waasland Shopping Center te Sint-Niklaas

Waasland Shopping Center te Sint-Niklaas

Shop gezellig offline in één van de 140 winkels! Open 10-20u, op vrijdag tot 21u! Dichter dan je denkt én gratis parking.

www.waaslandshopping.com/

Nu boeken Cadeaubon Instagram

Abonneer je op de nieuwsbrief

Credits and Copyrights All rights reserved. | Privacy | Disclaimer

Website design & development by Logo Popkorn